sreda, 25. november 2015

        PINGVINI V AFRIKI

-Pingvini običajno predstavljamo  sredi ledu na Antarktiki. Pingvini so navadno prisotni v Afriki, in predvsem v Južni Afriki. Pingvini so prilagojeni na višje temperature in drugačno okolico. Kolonija pingvinov na plaži balvanov je danes zaščitena in varovana.


Afriški pingvin se strokovno imenuje Spheniscus demersus, znan pa je tudi kot Jackass-ov pingvin in je doma na obalah in v morjih Južne Afrike. Kot vse vrste pingvinov tudi Afriški pingvin ne leti, čeprav spada med ptice. Odrasli Afriški pingvini tehtajo med 2 in 3,5 kg ter so visoki do 70 cm. So zelo dobri plavalci in potapljači, hranijo se z ribami in mehkužci. Najbližji sorodniki Afriških pingvinov so vrste pingvinov, ki žive ob vzhodni obali Južne Amerike. 
  

Afriški pingvini so značilne črno – bele barve in jih med sabo ločimo po vzorcih črnih pik na prsih, ki so unikatni, tako kot človeški prstni odtisi. Samce in samice ločimo le po velikosti, a še ta razlika ni zelo velika. Afriški pingvini povprečno   žive med 10 in 25 let.žive med 10 in 25 let.



  
Najbolj priljubljena država v Afriki s pingvini je plaža Boulder oz. plaža balvanov.V tej plazi so okoli 4000 pingvini. Kolonija pingvinov na plaži balvanov je danes zaščitena in varovana.
Oni so so zelo privlačna in če boste obiskali plažo boste videli vse svoje zanimive dejavnosti.

Festina Bajraj 2.a


Ni komentarjev:

Objavite komentar